Flex fixt ‘t
Van planning tot oplevering.

Mijn naam is Michel de Kok. Ja, met K-O-K.
Een creatieve oplossing vinden voor elke verandering waar jij met jouw bedrijf mee te maken krijgt
– dát is wat ik met Projectbureau Flex doe. Van het maken van een plan, via het regelen van vergunningen of problemen oplossen veroorzaakt door bureaucratische instellingen, tot aan het eindresultaat
Flex fixt ‘t.

Een creatieve oplossing voor jouw bedrijfs-, milieu- of bouwvraag

Moet je zaken aanpassen om aan de milieuwetgeving te voldoen? Wil je je bedrijf opschalen of afschalen? Je corebusiness compleet veranderen? Of wil je alles rondom het (ver)bouwen van je bedrijfspand goed geregeld hebben?

Ik ben er voor het creatief oplossen van probleemsituaties
die ontstaan door veranderingen van buitenaf, zoals nieuwe eisen vanuit de gemeente of overheid, nieuwe milieuwetgeving of brandveiligheidszaken. Maar ook sta ik je bij als het gaat om veranderingen van binnenuit, door veranderde wensen van jou als ondernemer. Bijvoorbeeld als een gebouw of gebruik moeten wijzigen.

 

Missie

Dat wat vanuit regels of ervaring onmogelijk lijkt tóch mogelijk maken – dát is mijn missie met Projectbureau Flex.

Dat doe ik door jou als ondernemer te ondersteunen door je werk en zorgen uit handen te nemen bij:

  • verbouw en nieuwbouw van je bedrijfspand;
  • zaken rondom vergunningen (voor de bouw of het milieu);
  • veranderingen in de bedrijfsvoering (uitbreiding, overdracht of een nieuwe corebusiness).

 

Projectmanager én vooral sparringpartner

Dat alles doe ik niet alleen als projectmanager. Ik doe meer dan dat.
Ik sta naast jou als ondernemer en denk breed met je mee op een constructief niveau.

Heb zelf veel kennis van de grote lijnen. En ben ik ergens niet in thuis? Dan betrek ik er de juiste expert voor je bij.

Ik maak je als adviseur wegwijs in de wondere wereld van wetgeving, vergunningen en bestemmingsplannen.

Daarbij maak ik voor jou de vertaalslag van jouw wens, gebaseerd op je eigen kennis en ervaring, naar de ambtelijke communicatie en wetgeving voor het gewenste resultaat.
Dankzij mijn ruime ervaring met en kennis van juist die zaken kan ik je helpen bij alles wat niet jouw corebusiness is. Ik werk namens jou samen met architect, overheid, aannemer en onderzoekinstanties. Altijd met vertrouwen, respect en open communicatie.

Of je nu tegen een probleem aanloopt of (liever nog) problemen wilt voorkomen, ik denk met je mee en help je oplossingen te vinden:
Flex fixt ‘t.

Natuurlijk is niet alles te realiseren, maar ik ga graag met jou tot het uiterste om alles wat mogelijk is ook voor jou mogelijk te maken.

 Over Michel de Kok

Een Brabander in het hart, maar inmiddels al meer dan 20 jaar wonend in Aalsmeer tussen de bloemen. Dat ben ik, Michel de Kok. Ik ben rustig, betrouwbaar en geloof in de kracht van oplossingen. Altijd heb ik vertrouwen in een goede uitkomst en maak ik me daar hard voor, zonder op te geven. Dat is wat mijn klanten in mij waarderen.

Dat doe ik met de nodige kennis en met meer dan 30 jaar ervaring. Jarenlang werkte ik in management- en directiefuncties in de sierteelt. Inmiddels ben ik 20 jaar ondernemer en begeleid ik ruim 15 jaar bedrijven bij het goed regelen van hun (bouw)projecten. Dat doe ik op een hands-on manier door je bij jouw project zoveel mogelijk werk uit handen te nemen voor taken waar jij geen kennis en ervaring mee hebt, en door er waar nodig de juiste mensen op te zetten.

De mouwen opstropen doe ik trouwens ook met plezier in mijn eigen tijd. Mijn grootste privé-klusproject was mijn eigen woning. Een woning uit 1937 die ik compleet heb verbouwd en gemoderniseerd. Ook vind ik het leuk om ambachtelijk te werken, bijvoorbeeld met hout. Alhoewel het ook heel fijn is om nu van het eindresultaat te genieten, samen met mijn vrouw en twee kinderen.

Als ik niet aan het klussen ben, sta ik graag achter het fornuis. What’s in a name met De Kok als achternaam? Mijn Beef Wellington is inmiddels befaamd bij mijn kinderen.

 

Mijn werkervaring

Vanuit mijn eerdere werk breng ik ruim 33 jaar aan academische kennis, werkervaring en bekendheid met bouw- en bedrijfsprocessen en milieuwetgeving mee. Projecten in goede banen leiden is al jarenlang mijn expertise. Daarnaast ben ik al 20 jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb zelf met mijn voeten in de klei gestaan, begeleid vele projecten en weet daardoor waar het over gaat. Ook ken ik de juiste mensen om samen het beste resultaat te bereiken.

Van beton naar sierteelt naar beton – dat is in een notendop mijn geschiedenis qua werkervaring. Ik begon als klein jongetje bij mijn vader in zijn betonbedrijf. Later raakte ik gefascineerd door planten en werkte ik jarenlang in de sierteelt. Daardoor heb ik zowel in de bouw als in de sierteelt uitgebreide kennis en ervaring alsook een groot netwerk.

Een korte samenvatting van mijn cv:

  • Afgestudeerd als ingenieur aan de Universiteit van Wageningen (plantenziektekunde, virologie en moleculaire biologie).
  • 15 jaar aan kennis van en ervaring met het begeleiden van bedrijven en particulieren vanuit Projectbureau Buis Pomona.
  • Jarenlang gewerkt in management- en directiefuncties in de sierteelt (o.a. als commercieel directeur bij Terra Nigra).
  • Eigen bedrijf Holland Web: handelsbedrijf in planten, tuinbouwmaterialen en tuinbouwkennis met een focus op Japan.
  • Enkele jaren voorzitter geweest van de Atletiek Vereniging Aalsmeer (AVA).
  • Bekend met diverse talen. Zo spreek ik vloeiend Japans, en communiceer ik in het Engels, Duits en Frans. Een Italiaanse menukaart heeft ook geen geheimen meer voor mij.
  • Dé persoon die het onmogelijke voor jouw bedrijf wél mogelijk maakt.

Kennismaken?

Wat is jouw vraagstuk? Wat je vraag ook is,
Flex fixt ‘t voor jou.

Maar voordat het zover is, zullen we eerst eens kennismaken en kijken of de klik er is?
Ik ben heel benieuwd naar jouw plannen en maak graag kennis met je.