Bedrijfspand bouwen of verbouwen?
Flex fixt ‘t.

Wil je een nieuw bedrijfspand bouwen om in de groei van je onderneming te voorzien? Of je huidige bedrijfspand verbouwen, zodat hij bij jouw nieuwe gebruikswensen past? Dan wil je natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Volgens alle eisen van overheden en gemeenten, binnen budget en volgens planning. Daar help ik je vanuit Projectbureau Flex graag bij. Vergunningen, offertes, onderzoeken en rapportages hebben voor mij geen geheimen. Dat alles goed geregeld wordt, daar zie ik op toe.
Zonder gezeur en extra kosten,
met één aanspreekpunt.

Flex fixt ‘t.

Wil je…

 • …je niet zelf hoeven te buigen over omgevingsvergunningen en ander regelwerk met overheden?
 • …zeker weten dat alles volgens planning en binnen de begroting wordt gedaan?
 • …ervan op aankunnen dat het (ver)bouwen volgens alle afspraken en regels verloopt?
 • …daarbij één aanspreekpunt hebben met uitgebreide kennis en ervaring?
 • …risico’s en dure fouten door problemen bij het (ver)bouwen voorkomen?
 • …niet zelf je hoofd hoeven te breken over problemen tijdens het proces?
 • …erop kunnen vertrouwen dat de uitvoer aansluit op het oorspronkelijke plan?
Laten we dan de handen ineenslaan. Met Flex heb je één contactpersoon die alles in goede banen leidt. Daarbij begeleid ik je project van A tot Z. Vanaf de eerste tekeningen tot de daadwerkelijke oplevering van het project. Altijd vanuit uitgebreide kennis en ervaring.

Jouw bedrijfspand verbouwen?
Flex fixt ‘t (met jou)!

Michel de Kok is mijn naam. Jouw projectmanager én sparringpartner, die naast jou als ondernemer staat bij een bedrijfspand bouwen of een bedrijfspand verbouwen. Ik schakel voor jou met de andere betrokkenen, zoals de architect, overheid of aannemer. Ik ben jouw aanspreekpunt en pak al het regel- en papierwerk voor je op rondom de verbouwing of nieuwbouw van jouw bedrijfspand. Ook begeleid ik de bouw, schakel ik de juiste professionals voor je in en kan ik de offertes voor je aanvragen en vergelijken.

Als adviseur sta ik mkb-bedrijven in Aalsmeer, Amstelveen en omgeving bij. Met name familiebedrijven, bedrijven in de tuinbouw of bedrijven die hun corebusiness willen veranderen. Zo bied ik hulp bij het regelen van (de wijziging van) bestemmingsplannen, vergunningsaanvragen en onderzoeken en rapportages. Dankzij mijn ruime ervaring met een bedrijfspand bouwen of verbouwen, weet ik wat van belang is en ken ik de juiste mensen om het beste resultaat te bereiken. Vanaf de start van het (ver)bouwproces via de vergunningen tot de oplevering:
Flex fixt ‘t.

Eén aanspreekpunt bij bedrijfspand bouwen of verbouwen

Vaak schakelen ondernemers voor een bedrijfspand bouwen of verbouwen een architect óf een aannemer in, maar zijn ze daardoor gebonden aan de exacte werkwijze van die persoon. Maar mogelijk is die werkwijze niet de best passende voor jouw project. Ook kunnen er tijdens het proces dingen misgaan. Het gebouw wordt afgekeurd, vergunningen komen niet rond of de bouw komt niet overeen met het plan. Dat brengt kosten, uitloop of zelfs een bouwstop met zich mee.

Daarom ben ik graag jouw aanspreekpunt en sparringpartner met verstand van zaken. Ik houd voor je in de gaten of alles goed verloopt en zorg ervoor dat we de best passende manier gebruiken voor jouw project. Daarbij ben ik jouw aanspreekpunt en maak ik voor jou de vertaalslag van jouw wens naar de ambtelijke communicatie en wetgeving voor het gewenste resultaat. Ik werk namens jou samen met architect, overheid, aannemer en onderzoekinstanties. Altijd met vertrouwen, respect en open communicatie. En met een groot netwerk van professionals om uit te putten.

Ik zorg ervoor dat…

…alles volgens planning verloopt en overeenkomt met je budget.

…de uitvoer van je plannen aan alle regelgeving voldoet.

…de uitvoering conform de offerte is.

Mijn werkwijze

Flex begeleidt jouw bedrijf bij het opzetten en regelen van (ver)bouw.
Flex fixt ‘t in 4 stappen:

 1. Ontwerp en budget
 2. Vergunningen, onderzoeken en rapportages
 3. Offertes en opdrachtverlening
 4. Uitvoering en oplevering

Ontwerp en budget

Voor een goed ontwerp moeten eerst je wensen en budget duidelijk zijn. Met de eisen vanuit bijvoorbeeld het bouwbesluit als uitgangspunt maken we een ontwerp. Daarbij maken we keuzes over het type constructie, de materialen en het niveau van afwerking. Natuurlijk lettend op je budget en je wensen qua vormgeving en gebruik. Daaruit volgt een plan dat we, indien nodig, ook indienen bij de gemeente om de vergunning aan te vragen.

Vergunningen, onderzoeken en rapportages

Naast de gedetailleerde tekening voor een vergunningsaanvraag bij de gemeente kunnen ook andere documenten nodig zijn, bijvoorbeeld een motivatie voor de gemeente om af te wijken van de oorspronkelijke plannen. Of denk aan onderzoeken naar de ondergrond, bodemonderzoek vanwege mogelijke vervuiling, flora- en faunaonderzoek, brandveiligheidsonderzoek, geluidsrapportage, EPC/BENG-berekeningen of constructieberekeningen. Flex heeft hier ervaring mee en kent diverse bedrijven die, specifiek voor jouw situatie, het benodigde rapport kunnen opstellen.

Offertes en opdrachtverlening

Terwijl de vergunningsprocedures lopen, vragen we offertes aan bij diverse leveranciers, aannemers, etc. Flex heeft het vergelijken en beoordelen van offertes als belangrijke expertise. Ik kijk dus kritisch mee of de offertes voldoen en welke offerte bij jou past. Belangrijk om dat uit te zoeken, want elk bedrijf heeft weer zijn eigen manier van communiceren en offreren. Daarbij werp ik ook een deskundige blik op onder meer de betaal-, oplever- en garantietermijnen en kwaliteitseisen. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

Uitvoering en oplevering

Flex begeleidt de gehele bouw om te controleren of de uitvoering klopt met wat is afgesproken. Daarbij verzorg ik de afstemming tussen partijen. Zo verloopt alles naar wens en kunnen we voorkomen dat de bouw door misverstanden of onenigheid wordt vertraagd of stil komt te liggen. Ook de communicatie naar nutsbedrijven en de gemeente vraagt vaak meer tijd en aandacht dan men in eerste instantie denkt. Geen nood: ook daar zit ik bovenop.

Ten slotte volgt de oplevering. Het project is afgerond. Ook hierbij sta ik je bij, eventueel samen met specifieke experts. Verder regel ik voor jou de juiste certificaten of verklaringen. Die mogen niet vergeten worden om het dossier compleet te maken.

Kennismaken?

Waar kan ik jou bij helpen op het gebied van je bedrijfspand bouwen of je kantoor verbouwen? Heb je gerichte vragen? Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Laten we kennismaken om te zien of de klik er is. Ik maak met plezier kennis met je.