Bedrijfsverandering? Ik help jou als bedrijfsadviseur mkb.

Bedrijfsverandering? Ik help jou als bedrijfsadviseur mkb.

Heb jij een vraagstuk dat losstaat van je corebusiness? Wil je bijvoorbeeld je bedrijf opschalen of juist afbouwen? Wil je je (familie)bedrijf succesvol overdragen aan een opvolger? Of is je bedrijf niet meer winstgevend en heb je plannen om het over een andere boeg te gooien? In al die gevallen is advies van een bedrijfsadviseur heel welkom. Bij deze en meer vragen sta ik jou graag bij. Ik geef je inzicht in de mogelijkheden en valkuilen, en kan het volledige proces voor je begeleiden.
Van bedrijfsadvies tot uitvoering

Flex fixt ‘t.

Wil je…

 • ……de continuïteit van je bedrijf garanderen door voor goede opvolging te zorgen?
 • …weten of jouw idee voor een nieuwe corebusiness reëel en winstgevend is?
 • …daarbij niets over het hoofd zien dankzij een uitgewerkt stappenplan?
 • …bij dat alles begeleid worden door een sparringpartner die jou van deskundig bedrijfsadvies voorziet?
 • …je bedrijfsvoering probleemloos laten doorgaan ondanks lastige problemen of milieuvraagstukken?
 • …alles rondom vergunningen en de afstemming met overheden goed geregeld hebben?
 • …zelf weinig omkijken hebben naar dit gehele proces?
Met Projectbureau Flex ben ik er voor een passende oplossing voor elke verandering in jouw bedrijf. Ik weet wat erbij komt kijken, overzie de stappen en geef je vanuit mijn rol als sparringpartner deskundig advies over jouw keuzes. Samen laten we jouw bedrijf groeien door creatieve oplossingen te vinden voor de problemen waar jij tegen oploopt.

Over Michel Kok: bedrijfsadviseur mkb

Alles wat – vanuit de regels of ervaring – toch mogelijk maken, dát is mijn missie met Projectbureau Flex. Ik zoek altijd naar een oplossing, ook daar waar anderen die niet zien. Dat doe ik met de nodige kennis op zak en met 33 jaar werkervaring. Inmiddels ben ik 20 jaar ondernemer en begeleid ik ruim 15 jaar bedrijven als bedrijfsadviseur, sparringpartner en projectmanager. Dat doe ik door je zoveel mogelijk werk uit handen te nemen voor taken waar jij geen kennis en ervaring mee hebt.

Ik kan voor jou de vertaalslag maken van jouw wens naar de ambtelijke communicatie en wetgeving voor het gewenste resultaat. Van de aanvraag van omgevingsvergunningen tot flora- en faunaonderzoek. En van bodemonderzoek naar geluidsrapportages – ik ben er goed in thuis en zet er de juiste mensen op. Ook kan ik je advies geven als de overheid veranderingen in jouw bedrijf verwacht in verband met de wetgeving.

Ik luister naar je en stel de juiste vragen. Daarbij beschik ik over analytisch vermogen om vanuit een helikopterview het totaal te overzien. Verder schakel ik waar nodig de juiste mensen uit mijn netwerk in voor jouw vraagstuk. Dat varieert van accountants tot notarissen en banken.

Geen zorgen: bij mij heb je altijd één aanspreekpunt.
Ik zorg voor vlotte communicatie en korte lijntjes.

Bedrijfsadviseur voor alles wat niet jouw corebusiness is

Als ondernemer heb jij je eigen expertise. Daar weet jij alles van. Daarom geloof ik dat we het meest bereiken door onze krachten te bundelen. Flex combineert jouw kennis en ervaring als ondernemer met die van mij op het gebied van projectmanagement, milieuregels, vergunningsaanvragen en (ver)bouwen. Met maar één ding voor ogen: op een constructieve manier jouw doel bereiken.

Als je huidige bedrijf niet meer genoeg geld oplevert of als je van plan bent je bedrijf af te bouwen of juist op te schalen, komt er van alles op je af. Het is dan fijn als een paar extra (deskundige) ogen meekijkt om in te schatten of jouw plannen reëel zijn. Omdat je dagelijks met jouw bedrijf bezig bent, zie je wellicht de mogelijkheden niet meer. Daarom sta ik je graag bij als adviseur bij. Ik stel de juiste vragen, weet waar je op moet letten en geef je zo helderheid in wat jou te doen staat.

Waar kan ik jou bij helpen?

Met mijn bedrijfsadvies ben ik een deskundige sparringpartner voor mkb’ers in Aalsmeer, Amstelveen, Hoofddorp en omgeving. Ik geef bijvoorbeeld bedrijfsadvies over:

 • overdracht van je onderneming;
 • opvolging in een familiebedrijf;
 • een verandering van je corebusiness;
 • je bedrijf afbouwen (bijvoorbeeld vanwege pensioen);
  voldoen aan
 • milieuwetgeving;
  advies over het (ver)bouwen van je bedrijfslocatie;
 • advies over de aanschaf van een nieuw
 • bedrijfspand dat bij jouw wensen past;
 • een nieuw bedrijf opzetten.

Hoe werkt het?

In een eerste gesprek tasten we samen af wat we gaan doen, hoe we het gaan doen en wat daarvoor nodig is.
Daarna doorlopen we samen de volgende stappen.

Plan en bedrijfsadvies

We stellen na ons overleg een helder stappenplan op. Zo weet je exact wat we gaan doen en hoe we dit gaan oppakken. Daarin brengen we heel helder in kaart wat jij precies wilt, welke stappen daarvoor gezet moeten worden en welke keuzes je moet maken. Ik stel je kritische vragen en geef je bedrijfsadvies, zodat je weet of jouw plannen reëel zijn of hoe het anders zou kunnen.

Vergunningen, onderzoeken en rapportages

Daarna komen er waarschijnlijk vergunningen, onderzoeken en rapportages om de hoek kijken. Samen zorgen we ervoor dat de gemeente de juiste documenten ontvangt voor jouw vergunningsaanvraag. Dat kan bijvoorbeeld een gedetailleerde tekening of een goed plan zijn. Maar ook (laten) we eventuele onderzoeken verrichten, zoals een flora- en faunaonderzoek, inclusief de bijbehorende rapportages.

Officiële documentatie

Wat moet er nog meer gebeuren om jouw plannen te realiseren? Waarschijnlijk moeten we een en ander op papier vastleggen. Niet alleen bij de gemeente, maar ook bij bijvoorbeeld de notaris. Dat geldt zeker bij een bedrijfsovername of bij de opvolging in je familiebedrijf. Hier schakel ik de juiste mensen voor in, zodat we alles officieel kunnen maken.

Andere specialisten inschakelen

Heb je andere specialisten nodig voor de uitvoer van je plannen, bijvoorbeeld bij het aanpassen van je pand? Misschien een aannemer, leveranciers of milieudeskundigen? Dan vraag ik graag bij geschikte partijen een offerte voor je op en vergelijk ik verschillende offertes. Zo weet je zeker dat de gekozen experts passen bij jouw wensen en plannen én qua kosten gunstig zijn. Ook kijk ik kritisch mee naar de betaal-, oplever- en garantietermijnen en kwaliteitseisen. Geen verrassingen achteraf dus.

Kennismaken?

Benieuwd hoe ik jou kan helpen met bedrijfsadvies? Laten we met elkaar in gesprek gaan. Dan vertel ik je graag wat wel en niet kan en wat voor jou belangrijk is om te weten.

Zullen we vrijblijvend kennismaken? Neem contact met me op voor een eerste gesprek.