Jouw sparringpartner bij milieuregels voor bedrijven

Loop je vast door milieuregels voor bedrijven? Moet je zaken aanpassen om aan de wetgeving te voldoen, maar weet je niet waar te beginnen? Of wil je alles goed geregeld hebben voor je aanvraag omgevingsvergunning? Ik ben graag jouw sparringpartner. Met de juiste kennis in huis, een groot netwerk om me heen en 33 jaar aan ervaring kan ik jou bijstaan bij een vergunningsaanvraag. Ook ben ik er voor een creatieve oplossing voor problemen ontstaan door bijvoorbeeld nieuwe gemeente-eisen of milieuwetgeving.

Zo kan jouw bedrijfsvoering probleemloos doorgaan.

Wil je…

 • …goed beslagen ten ijs komen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning of bouwvergunning?
 • …alle benodigde documenten, onderzoeken en rapportages bij de gemeente kunnen aanleveren, zonder daar zelf omkijken naar te hebben?
 • …je bouwproject zo oppakken dat het aan alle wetten en regels voldoet?
 • …ervan op aankunnen dat het (ver)bouwen volgens alle afspraken en regels verloopt?
 • …zeker weten dat je bij zo’n vergunningsaanvraag niets over het hoofd ziet?
 • …op de juiste manier een verweer schrijven als je vergunningsaanvraag niet is goedgekeurd?
 • …je niet druk hoeven te maken over lastige problemen met de milieudienst of gemeente?

Met Projectbureau Flex bied ik een oplossing voor elke verandering waar jouw bedrijf mee te maken krijgt. Ik weet waar we op moeten letten om jouw vergunning rond te krijgen. Ook kan ik het bouwproces voor je begeleiden. Zo weet je zeker dat de uitvoering – tot in de details – aan de milieuregels voor bedrijven en aan de gemaakte plannen voldoet.

Jouw sparringpartner rondom milieuregels voor bedrijven

Ik spreek de taal van ambtenaren en ken de regelgeving. Daardoor kan ik goed voor je controleren of jouw plan aan de eisen voldoet en kan ik je helpen bijsturen waar nodig. Daarbij neem ik ruim 33 jaar aan werkervaring, academische kennis en bekendheid met bouw- en bedrijfsprocessen en milieuwetgeving mee. Ook ken ik de juiste mensen om samen het beste resultaat te bereiken.

Dat wat vanuit de regels of ervaring onmogelijk lijkt toch mogelijk maken – dat vind ik het leukst aan mijn werk. Ik bedenk voor jou argumenten of strategieën om toch een uitweg te vinden. Ik werk altijd toe naar een oplossing. Zonder op te geven. Altijd met vlotte communicatie en korte lijntjes en vanuit een vertrouwensbasis.

Milieuregels voor bedrijven complex?
Flex fixt ‘t!

Als ondernemer heb jij je eigen corebusiness. Milieuregels voor bedrijven zijn een bijzaak waar je je waarschijnlijk niet dagelijks mee bezighoudt. Laten we daarom de handen ineenslaan. We combineren jouw kennis en ervaring met die van mij op het gebied van projectmanagement, milieuregels, vergunningsaanvragen en (ver)bouwen. Zo kunnen we samen het doel bereiken.

Door al van tevoren in gesprek te gaan met de milieudienst, heb je een betere kans om mogelijke opties te bespreken en aanpassingen te plannen. Dat scheelt tijd en geld. Maar heb je al eerder een negatieve reactie ontvangen op je voorstel om milieuredenen? Dan kan ik daar ook met een sterk verweer op reageren.

Verder heb ik veel ervaring met het verrichten van de benodigde onderzoeken voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Bijvoorbeeld flora- en fauna-onderzoek, geluidsonderzoek voor de in- en uitrit en bodemonderzoek. Ook kan ik je advies geven als de overheid bepaalde veranderingen in jouw bedrijf verwacht in verband met de wetgeving.

Waar kan ik jou bij helpen?

Met betrekking tot milieuregels voor bedrijven kan ik o.a. het volgende voor je oppakken:

 • een passende oplossing bedenken voor jouw milieuvraagstuk;
 • de nodige vergunningen voor je aanvragen volgens de standaardprocessen;
  rapporten en
 • onderzoeken door derden aansturen;
 • verweer schrijven naar de overheid of milieudienst;
  rapportages voor de aanvraag van een omgevingsvergunning (en daar advies over geven);
 • offertes voor diensten van derden aanvragen en vergelijken;
 • begeleiding bij bouwen en verbouwen.

Mijn werkwijze

Of je nu een aanvraag voor een omgevingsvergunning wilt doen, een verweer moet schrijven naar de gemeente of aanpassingen moet doen om jouw pand aan de milieuregels voor bedrijven te laten voldoen,
Flex fixt ‘t.

Dat doen we in 4 stappen:

 1. Plan en ontwerp
 2. Vergunningen, onderzoeken en rapportages
 3. Offertes en opdrachtverlening
 4. Uitvoering en oplevering

Plan en ontwerp

Natuurlijk beginnen we met een helder plan. Wat is jouw vraagstuk? Tegen welk probleem loop je aan? Heb je al een vergunning aangevraagd? Of moet je deze nog aanvragen en wil je dat het liefst in één keer goed doen? Uit ons eerste gesprek komt een plan of ontwerp voort. Zo weet je precies of en hoe we dit samen kunnen oppakken.

Vergunningen, onderzoeken en rapportages

Daarna is het tijd voor het officiële gedeelte. Voor de vergunningsaanvraag bij de gemeente zijn diverse documenten nodig. Ten eerste gedetailleerde tekeningen, die we gaan opstellen. Daarnaast wil de gemeente een gemotiveerd voorstel zien bij afwijking van de oorspronkelijke plannen. Verder zijn vaak onderzoeken nodig voor de omgevingsvergunning. Bijvoorbeeld onderzoek naar de ondergrond en bodem, flora- en faunaonderzoek en geluidsrapportages. Wij schakelen deskundige partners in om deze onderzoeken te verrichten en de gevraagde rapporten op te stellen.

Offertes en opdrachtverlening

Mogelijk moet een en ander aangepast worden om alles rond te krijgen. Aannemers, leveranciers en andere specialisten kunnen dit voor je oppakken. Ik kan voor jou de benodigde offertes opvragen en die voor je vergelijken. Zo weet je zeker dat de gekozen experts passen bij jouw wensen en plannen én qua kosten gunstig zijn. Ook kijk ik kritisch mee naar de betaal-, oplever- en garantietermijnen en kwaliteitseisen.

Uitvoering en oplevering

Ga je aan de slag met bouwen? Dan verzorg ik graag de afstemming tussen partijen. Zo zorgen we ervoor dat alles verloopt volgens plan en aansluit op de milieuregels voor bedrijven en het bestemmingsplan. Geen verrassingen of misverstanden dus. Ook de communicatie met nutsbedrijven en met de gemeente pak ik graag voor je op. En wordt het project opgeleverd? Dan zorg ik voor de juiste certificaten of verklaringen.

Kennismaken?

Wat is jouw probleem of vraagstuk wat betreft milieuregels voor bedrijven?
Denken in problemen doe ik niet graag, denken in oplossingen wel. Ook voor jou.

Zullen we een keer vrijblijvend kennismaken?
Dan kunnen we samen kijken of en hoe ik iets voor jou kan betekenen.